Paní Singlíková na návštěvě u „Otce gazel“

6. května 2013 11:29 by paní SinglíkováCestování s paní Singlíkovou

Paní Singlíková se začátkem dubna vydala na krátkou „singlí“ dovolenou do Abu Dhabi , tedy k „ Otci gazel“. To totiž název nejbohatšího ze sedmi Emirátů znamená. Když v osmnáctém století beduíni lovili gazelu, která jim stále unikala, aby je pak zavedla do údolí, kde objevili pramen vody, asi netušili, že místo gazel se na místě nekonečného pouštního písku, budou prohánět Rolls Royce, Ferrari a Lamborghini ! Inu jiná doba a trocha té ropy….Pokud chcete někdy část zimy strávit v teple, neletět daleko, netrpět pásmovou nemocí, jen tak se zlehka poflakovat a poznávání historických památek nechat na jindy a na jinde, leťte do Abu Dhabí!

Lehněte si k bazénu nebo na pláž, nechte se hýčkat nadstandardními službami a dekadentním luxusem, občas nakoukněte do nákupních center a zjistíte, že „ život je krásný“ – i když jste singl.

Ke „krásnému životu“ patří i báječné papání a toho je tady dost a dost, jen s tím alkoholem jsou v Emirátech tak trochu „na suchu“…. Paní Singlíková odcestovala s třemi třetinkovými lahvemi bílého vína a ty na terase při večerním rozjímání byly tak akorát.

Ale nic se nemá přehánět a tak je Singlíková zase zpět a v plné formě. Poslední dovolenkovou vzpomínkou je následující recept „Líný losos s fenyklovým salátem“ , k tomu by se to bílé víno velmi hodilo. Recept je okoukaný z luxusního Monte Carlo beach clubu – www.montecarlobeachclub.ae , který je třeba alespoň jednou navštívit.

Pokud si chcete báječně užít jako paní Singlíková, svěřte se do péče www.palmyratour.cz. Bude to stát za to.

Líný losos s fenyklovým salátem

Tento recept jsem „uzmula“ během dovolené v Abu Dhabi v Monte Carlo beach clubu. Tam se jmenoval „Salmon confit “, ale já jsem ho přizpůsobila našim poměrům a vyloženě „odzkoušela“ a tím si ho přivlastnila. Ale nápad a základní kombinace ingrediencí patří samozřejmě šejkům!

Ingredience na 2 porce

  • 2 x filet z lososa bez kůže 120 – 150 gr
  • 1 větší fenykl
  • 2 mandarinky
  • hrst čerstvé máty
  • hrubá mořská sůl

Na zálivku:

  • 4 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 – 2 lžíce třtinového hnědého cukru
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř

Příprava

Troubu rozehřejeme na 90 stupňů, lososa vložíme do pekáčku a mírně osolíme hrubou mořskou solí. Pečeme 30 – 35 minut podle velikosti filetu. Zatím co si losos líně plave v troubě, připravíme salát. Fenykl nakrájíme na jemné plátky až jullienne. Připravíme zálivku tak, že smícháme všechny ingredience a mícháme až se cukr rozpustí. Podle potřeby můžeme přidat pár lžic vody, to ale záleží na vaší chuti. Zálivkou zalijeme fenykl a promícháme , jde to ale i jinak - viz rada paní Singlíkové. Necháme stát. Oloupeme pomeranč, zbavíme slupky i jednotlivé měsíčky, nasekáme mátu. Když je losos hotov, rozdělíme jednotlivé porce na talíře, až teď přidáme do salátu pomeranč a mátu a salát naaranžujeme podle vlastního uvážení k rybě. Tím, že se losos pekl pomalu při nízké teplotě se nevysušil, uvnitř může zůstat i trochu syrový, což vůbec nevadí, naopak je konzistence masa velmi jemná, křehká a šťavnatá.

Rada paní Singlíkové

Nebojte se fenyklu! Zapomeňte na fenyklový čaj! Čerstvý fenykl je delikatesa, která vám určitě bude moc chutnat. Doporučuji připravit fenykl se zálivkou den předem, fenykl přes noc krásně nakřehne, ale ostatní ingredience přidávejte až před podáváním, tím zachováte jejich původní chuť i aroma.

Vychytávka

Nebaví mne loupat měsíčky pomeranče, vyřešila jsem to tak, že pomeranč oloupu co nejjemněji a pak ho nakrájím na tenká kolečka. Výsledek je stejný a práce méně.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Paní Singlíková na návštěvě u Otce gazel

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články