Ze soutěže do soutěže

5. října 2012 00:35 by paní SinglíkováCappuccino s paní Singlíkovou

Už jste někdy něco vyhráli? Ne? A soutěžíte? Ne? Tak to je pak vyhrát opravdu obtížné… Před pár týdny mi zazvonil telefon a milý dívčí hlas mi oznámil, že jsem vyhrála a díky tomu jsem strávila čas nedělního oběda 9. září na Ladronce. Vyhrála jsem totiž piknik v sms soutěži časopisu Food

Piknikový koš

Se svým doprovodem a ostatními šťastnými jsem vystála frontu na proutěný piknikový koš a v zelené trávě pozorovala bruslaře, běžce a cyklisty, jak se prohání po parku. Při nádherném počasí ve sladkém rozjímání a nicnedělání jsme pomalu konzumovali obsah koše, na motorce přijel dokonce sám velký "šéf" Zdeněk Pohlreich a v tom nedělním vedru a kožených kalhotách griloval a griloval  a vysvětloval a vysvětloval... docela obdivuhodný výkon... smekám, šéfe !! 

Piknikový koš

Firma Milko prezentovala Mandavu, smetanový tvaroh , a to i ve formě bio. Propagovala tak "Velkou soutěž s Mandavou", kterou pořádá právě s časopisem Food. Tak jsem se plná euforie z výhry a připečená nedělním poledním sluncem, přihlásila. Tentokrát nestačí poslat sms, ale recepty s Mandavou. Odnesla jsem si pár vaniček domů a zjistila, že je to docela prima čerstvý smetanový tvarohový sýr, který se velmi dobře zpracovává tepelně i za studena, má příznivé složení i výživové hodnoty. Nevím, jestli zhubnete, ale  pokud do moučníku nepřidáte půl kila cukru a do receptu na slano sklenici majonézy, rozhodně nepřiberete . Líbí se mi na Mandavě  i "singlí" velikost, a to 120 gr, takže jí zpracujete najednou a nemusíte skladovat zbytek v lednici a později třeba i vyhodit. 

Piknikový koš

Tady jsou moje soutěžní recepty, držte mi palce a ochutnejte. 

PS: Malá vada na kráse - momentálně nemá firma Milko funkční webové stránky. Škoda takto promarněné investice do soutěže. 

Piknikový koš

Sýrová roláda

Ingredience

  • cca 200gr tvrdého sýra
  • 120 gr Mandavy  1 balení
  • 2 vejce
  • Cca 6 plátků šunky
  • Hrst nasekané pažitky
  • Sůl

Napřed si připravíme náplň. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme, Mandavu vyklopíme do misky, vejce nasekáme, přidáme k Mandavě a pořádně rozmícháme, dle chuti osolíme a dodáme pažitku, ještě jednou pořádně mícháme, aby byla směs hladká. V hrnci přivedeme vodu k varu, sýr vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do vroucí vody, vaříme dokud sýr nezměkne, trvá to asi 10 – 12 minut. Sáček vyndáme a obsah hned vyklopíme na vál nebo jinou podložku a rozválíme nejlépe na obdélníkovou placku. Tu poklademe plátky šunky a navrstvíme směs Mandavy a vajec, nožem rozetřeme, ale ne až k okrajům, aby nám roláda nevytekl při rolování.. Srolujeme, zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Ideální je příprava den předem. Druhý den roládu jen nakrájíme a podáváme.

Sýrová roláda;

Rada na závěr:

Já používám nízkotučné sýry např. 30% eidam, roláda není tučná, ani ze sýru nevytéká tuk při válení. Náplň je možné dle libosti obměnit, mně se osvědčilo například přidat lžičku dijonské hořčice, roláda byla pikantnější.

Pomazánka s tuňákem a kapary

Ingredience

  • 120 gr Mandavy – 1 balení
  • 80 gr konzervovaného tuňáka – nejlépe ve vlastní šťávě
  • 3 lžíce kapary
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • citronová šťáva podle chuti
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • sůl, pepř

Mandavu smícháme s tuňákem, kapary nasekáme a vmícháme do směsi, přidáme jogurt, citronovou šťávu a kůru, sůl a pepř. Pomazánka vydrží v lednici i několik dní a nejlépe chutná s tmavým chlebem.

Pomazánka;

Rada na závěr:

Se solí opatrně, tuňák a hlavně kapary jsou slané dost.

Zapečené papriky

Ingredience

  • 120 gr Mandavy – 1 balení
  • 3 červené papriky, nejlépe kapie
  • 3 lžíce černých nakládaných oliv bez pecek
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Olivy i rajčata nasekáme nadrobno a smícháme s Mandavou a  1 – lžící olivového oleje, lehce osolíme a opepříme. Papriky omyjeme a rozkrojíme napůl, vyjmeme semeník a vykrojíme stopku. Papriky naplníme směsí, pokapeme ještě pár kapkami olivového oleje a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180C asi na 30 minut. 

Rada na závěr:

Takto plněné papriky jsou výborné jako teplý předkrm nebo jako příloha k libovému masu nebo bílé rybě.

podpis Vaše Singlíková
Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články