Thajský salát zeleninový

3. února 2014 20:36 by paní SinglíkováArchiv receptů | saláty

Tento recept jsem si přivezla z Austrálie a doslova mne nadchnul, protože je snadný a zároveň rafinovaný. Takto poskládané ingredience vytvoří zajímavou svěží chuť s nádechem exotiky. Skvěle doplní hovězí maso nebo s bagetkou nahradí i malou večeři.

Ingredience na 2 porce

  • 1 ledový salát menší
  • 1 salátová okurka menší ( 120gr)
  • 120 gr cherry rajčátek
  • 1 menší červená cibule
  • hrst fazolových výhonků
  • hrst čerstvého koriandru

Na zálivku

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička rybí omáčky

Příprava

Oddělíme čtyři listy ledového salátu, které později naplníme. Doporučuji použít pevné listy ze středu salátu. Zbylý salát nasekáme, rajčátka rozkrojíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme podélně na jemné proužky, okurku na tenké plátky, nejlépe škrabkou. Vše smícháme a přidáme výhonky a nasekaný koriandr. Na zálivku smícháme všechny ingredience a salát zalijeme. Naplníme jednotlivé listy a ihned podáváme.

Thajský salát zeleninový

Rada paní Singlíkové

Doporučuji připravit předem zálivku a v ní namočit fazolové výhonky. Nechat marinovat několik hodin nebo i přes noc. Výhonky budou křehčí.

Vychytávka

Můžete použít i nakládané výhonky, pokud nedostanete čerstvé. Ty ale již nenakládejte a omyjte před použitím několikrát pod studenou vodou, aby se do salátu nepřenesla chuť nálevu.

Dobrou chuť!

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články