Tatarák z lilku

12. října 2012 10:48 by paní Singlíkovárecepty | předkrmy a čekačky

Ingredience na 1 – 2 porce

  • 1 lilek
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Cherry rajčátka
  • Sůl, pepř, čerstvá bazalka, olivový olej, balsamiko
Tatarák z lilku

Lilek omyjeme, rozpůlíme, neloupeme. Na plech dáme pečící papír a na něj půlky lilku, které předtím na straně řezu osolíme, opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na 190 o C a vložíme plech s lilkem, pečeme asi 25 minut, píchneme do něho vidličkou, pokud je dostatečně měkký, vyndáme z trouby. Pokud ne, necháme ještě pár minut péci a postup opakujeme. Doba pečení závisí na velikosti plodu. Upečený měkký lilek necháme lehce vychladnout, aby se nám s ním lépe pracovalo. Vnitřek plodu vydlabeme lžící a nasekáme na jemno. Osolíme, opepříme, přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, zamícháme, ochutnáme, dosolíme a dopepříme dle chuti. Nasekáme nebo natrháme čerstvou bazalku a vmícháme do směsi. Doprostřed dezertního talířku položíme tvarovací kolečko, čtvereček nebo trojúhelníček a naplníme směsí. Okolo rozložíme cherry rajčátka rozkrojené na půlky, natrháme zbylé lístky bazalky a velmi lehce pokapeme balsamikem. Pokud máme čas necháme chvíli stát v lednici nebo déle, klidně přes noc, sundáme tvořítko a podáváme s toasty.

Tatarák z lilku

Rada paní Singlíkové:

Tatarák z lilku je velmi efektní předkrm a pokud ho budete podávat svým hostům, nechte je chvíli hádat, z čeho, že ta pochoutka vlastně je. A pobavte se odpověďmi tipu "no, je v tom určitě maso!" anebo "co je to asi za houby?" A kdo uhodne, měl by dostat přidáno – pokud ještě něco zbylo!!

Vychytávka:

Nebojte se upéci lilky dva nebo tři najednou nejen pro návštěvu, ale i pro svou potřebu. Tatarák vydrží bez problémů pár dní v lednici, můžete si ho mazat přímo na toasty a s lehkým salátem budete mít další chutnou svěží večeři.

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články