Tatarák z červené řepy podle Singlíkové

14. ledna 2015 10:12 by paní SinglíkováArchiv receptů | malá jídla | předkrmy a čekačky

Na rodinný oběd letošních Vánoc jsem připravila několik chodů, ale tatarák z červené řepy chutnal nejvíce a zaujal i mého 18 ti letého synovce Jakuba. A přitom jsem jen improvizovala se surovinami, které jsem potřebovala spotřebovat. Tak jsem si honem zapsala, cože jsem to vlastně do něj všechno dala a tady je výsledek. Opatrně s cibulí, červená má sice jemnější chuť než bílá a žlutá, ale když se strouhá, nejenom že si popláčete, ale pustí i více silic a může být štiplavá. V tomto případě určitě méně je více, vždycky jí můžete dostrouhat. Sympatické na tomto receptu je nejen jednoduchá příprava, ale určitě i nízká cena. Kilo řepy jsem pořídila za 13,60 Kč. No nekup to, milý Singlíku!

Ingredience na 2 porce

  • 2 středně velké řepy nebo 3 malé
  • ½ červené cibule
  • 1 lžička bílého pepře
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 bageta
  • arašídový olej

Příprava

Řepu uvaříme doměkka, trvá to asi 1 – 1,5 hodiny, podle velikosti plodu. Necháme vychladnout a sloupneme, potom ji spolu s cibulí nastrouháme. Opepříme, přidáme sojovou omáčku a zakysanou smetanu, promícháme a máme hotovo. Bagetu nebo jiné pečivo nakrájíme na opravdu tenké asi 2 milimetrové plátky a opékáme v rozpáleném arašídovém oleji – viz Vychytávka. Osmažené plátky bagety necháme „ odmastit“ na papírovém ubrousku, potom navrstvíme tatarák. Fakultativně můžete poklást na kostičky nakrájenou fetou nebo posypat čerstvými bylinkami.

Rada paní Singlíkové

Nejlepší je připravit si tatarák den dopředu, chutě se krásně propojí a pokud čeká Singlík návštěvu, má vše připraveno. Kdo chce, může i lehce dosolit, ale je to zbytečné, vše dožene červená cibule.

Tatarák z červené řepy podle Singlíkové

Vychytávka

Osvědčilo se mi použít bagetu pár dnů starou, lépe se krájí a využije se tak i starší pečivo. Olej můžete samozřejmě nahradit jiným rostlinným, ale podle mne je arašídový nebo oříškový nejchutnější.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková



Co ještě by vám mohlo chutnat

Pečená červená řepa s bylinkami a fetou

Pečená červená řepa s bylinkami a fetou

Comments (9) -

 dekorasi
dekorasiUnited States
2. 2. 2015 3:45:55 #

For now I am keeping the board specs unlimited. I would enter the relay on any board I could get my hands on just because the change location is so epic! Sometimes good boards are hard to find here onK, but they are around. Aloha.

Carissa Ruwet
Carissa RuwetUnited States
3. 2. 2015 18:47:07 #

Highly descriptive blog, I liked that a lot. Will there be a part 2?

Ashton Ohanesian
Ashton OhanesianUnited States
13. 2. 2015 10:04:55 #

Yeah, thanks for sharing this. Some new info for me.<br />I've read THE SEUSS, THE WHOLE SEUSS AND NOTHING BUT THE SEUSS by Cohen, which is also good.

Jerrod
JerrodUnited States
16. 2. 2015 3:25:36 #

Great article! Hopefully the message is passed around to senior leaders. I can't imagine how bad that must sucked for those 130 and 155 lb guys trying to carry that much weight around on mission, in miserable weather conditions. Amazing what the heart of a Soldier can will themselves to do.

Lanny
LannyUnited States
16. 2. 2015 6:19:13 #

You know. . I should have added, "There is even a Karaite Konnection and a Kultured Karaite!"

chat rooms
chat roomsUnited States
11. 3. 2015 12:57:54 #

Very efficiently written information. It will be helpful to everyone who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing - for sure i will check out more posts.

bermudagrass control
bermudagrass controlUnited States
20. 3. 2015 15:42:05 #

Nestor Seats
Nestor SeatsUnited States
2. 4. 2015 13:30:16 #

Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

Nestor Sheldrick
Nestor SheldrickUnited States
2. 4. 2015 14:50:28 #

I'm really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any browser compatibility issues? A handful of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any ideas to help fix this problem?

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články