Sýrová roláda

9. října 2012 22:18 by paní Singlíkovárecepty | předkrmy a čekačky

Sýrová roláda

Ingredience

  • cca 200gr tvrdého sýra
  • 120 gr Mandavy  1 balení
  • 2 vejce
  • Cca 6 plátků šunky
  • Hrst nasekané pažitky
  • Sůl

Sýrová roláda

Napřed si připravíme náplň. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme, Mandavu vyklopíme do misky, vejce nasekáme, přidáme k Mandavě a pořádně rozmícháme, dle chuti osolíme a dodáme pažitku, ještě jednou pořádně mícháme, aby byla směs hladká. V hrnci přivedeme vodu k varu, sýr vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do vroucí vody, vaříme dokud sýr nezměkne, trvá to asi 10 – 12 minut. Sáček vyndáme a obsah hned vyklopíme na vál nebo jinou podložku a rozválíme nejlépe na obdélníkovou placku. Tu poklademe plátky šunky a navrstvíme směs Mandavy a vajec, nožem rozetřeme, ale ne až k okrajům, aby nám roláda nevytekl při rolování.. Srolujeme, zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Ideální je příprava den předem. Druhý den roládu jen nakrájíme a podáváme.

Sýrová roláda

Rada na závěr:

Já používám nízkotučné sýry např. 30 % eidam, roláda není tučná, ani ze sýru nevytéká tuk při válení. Náplň je možné dle libosti obměnit, mně se osvědčilo například přidat lžičku dijonské hořčice, roláda byla pikantnější.

podpis Vaše Singlíková
Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články