Sekaná z tuňáka

15. listopadu 2012 08:47 by paní Singlíkovárecepty | malá jídla | ryby a mořské plody

Velmi jednoduchý recept, vhodný pro singlíky, protože je zdravý a druhá porce, pokud zbyde, se dá jíst i za studena třeba s kopečkem tatarské omáčky – ta už je samozřejmě méně zdravá, ale pro jednou je vše odpuštěno.

  • 200 gr čerstvého tuňáka
  • 1 bílek
  • Sůl, pepř, bylinky
  • 1 rajče
Dip:
  • 1 cibule
  • hrst  bazalky
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje

Tuňáka naškrábeme nožem, přidáme bílek, osolíme, opepříme a nasypeme bylinky, můžeme použít například bazalku, petržel nebo pažitku. Líní singlíci

mohou tuňáka nakrájeného na kousky a rozmixovat včetně všech ingrediencí. Z hmoty vytvoříme váleček, který zabalíme do pečícího papíru. Pečeme v troubě asi 20 minut na 180oC.

Dip:

Cibuli zabalíme do pečícího papíru a pečeme společně se sekanou. Pak ji rozmixujeme s natrhanou bazalkou, olivovým olejem, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Sekanou nakrájíme na plátky a proložíme plátky rajčat, podáváme s cibulovým dipem, případně bagetou.

Sekaná z tuňáka

Vychytávka:

Poznámka paní Singlíkové: Název „Sekaná“se mi nezdá pro tuňáka dost vznešený, dokonce jsem na jednom domácím večírku, kde jsem tento pokrm servírovala, žádala přátele o nějaký nápad,došli jsme až k „Tuňákovi ze sekáče“, ale jinak nic. Napadá Vás něco?

 

 

 

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články