Raw hrnečkový cheesecake s malinami

31. srpna 2015 20:47 by paní SinglíkováArchiv receptů | dezerty

Živá strava tedy raw hýbe světem zdravé výživy a tak logicky zahýbala i tím mým. Chystám se ale pochlubit svými objevy a zkušenostmi zevrubněji, takže tento skvělý recept uvedu jen tím, že leccos v raw kuchyni nemusí být pro někoho úplně nejzajímavější, dezerty jsou ale prostě top. Nejsem žádná hvězdná hospodyňka – pekařka, tak se mi raw dezerty hned zalíbily tím, že se právě nepečou. Pravda je, že mixování je náročné, zvláště pokud nemáte správný přístroj. Pokud ale zařadíte raw dezerty pravidelně do své kuchyně, stojí nějaký ten skvělý pomocník i za investici Já už šetřím do prasátka na pořádný mixér. Také nemá smysl dezerty připravovat v singlíkovských porcích. Nejlépe je, pochlubit se, když má Singlík návštěvu, no a pár kousků si schovat pro singlí večer.

Ingredience na 18 cm dortovou formu

Na korpus

  • 1 hrnek kešu oříšků
  • ½ hrnku mandlové mouky - viz Vychytávka
  • ½ hrnku vypeckovaných datlí
  • 2 lžíce vody

Na krém

  • 2 hrnky kešu oříšků
  • ½ hrnku kakaového másla
  • ¼ hrnku sirupu z agáve
  • ½ hrnku kokosového oleje
  • 1 hrnek čerstvých malin

Na polevu

  • ½ hrnku kakaa nebo kakaových bobů
  • ½ hrnku sirupu z agáve
  • ¼ hrnku kokosového oleje

Příprava

S předstihem vyndáme z lednice kokosový olej, při pokojové teplotě se rychle rozpouští. Všechny kešu oříšky, tedy celé 3 hrnky, namočíme minimálně na 2 hodiny do vody, můžeme i přes noc. Slijeme vodu a kešu rozmixujeme co nejjemněji, přidáme mandlovou mouku, znovu pár impulsy mixujeme. Nakonec přisypeme datle – já je předem pokrájím, ale není to nutné – a opět mixujeme. Přidáme 1 lžíci vody, pokud se nám hmota zdá málo lepivá, přidáme i druhou lžíci vody. Ideální stav je, když se v robotu začne vytvářet koule, pak je konzistence správná, korpus bude držet hezky pohromadě. Připravíme si dortovou formu, rozepneme jí a dno vyložíme potravinářskou folií. Vrátíme pružnou stěnu a utáhneme, potravinářská folie je napnutá přes dno. Hmotu na korpus přesuneme do dortové formy a natlačíme prsty – můžeme si pomoci i lžící nebo skleničkou – pravidelně po celém dně. Korpus uložíme do lednice a připravíme krém. Kešu s agáve sirupem a 1 hrnkem vody rozmixujeme na jemný krém. Vodu přiléváme postupně, začneme přidávat i kokosové máslo a rozpuštěný kokosový olej – viz Rada paní Singlíkové .Mixujeme, mixujeme, dokud se všechny ingredience řádně nespojí v krém. Olej musí být důkladně zapracovaný, nesmí plavat na povrchu. Míchání krému je nejméně zábavná část, tedy aspoň pro mne, ale ten výsledek… Polovinu krému nalijeme na korpus a necháme zatuhnout v lednici, jde to rychle, stačí 20 – 30 minut. Kokosový olej je skvělé pojivo. Krém poklademe celými omytými malinami, přelijeme druhou půlkou krému a opět dáme zatuhnout. Uf ! Máme skoro hotovo. Poleva už je raz dva. Rozmixujeme kakao nebo kakaové boby (jsou výrazně lepší, ale chápu, že nejsou vždy po ruce), agávový sirup a tekutý kokosový olej. Opět platí, že musí být krém zcela konzistentní. Polevu nalijeme od středu ke krajům na ztuhlý krém a než poleva ztuhne, krouživými pohyby jí rozlejeme po celém cheesecaku. Uložíme v lednici a těsně před podáváním poklademe zbylými malinami.

Rada paní Singlíkové

Pokud jsou vám ingredience zatím z větší části neznámé, nebojte se. Kokosový olej, agávový sirup, kešu, mandlovou mouku, datle, kakaové boby i kakaové máslo koupíte na jednom místě v obchodech se zdravou výživou.

Raw hrnečkový cheesecake s malinami

Vychytávka

Pokud nemáme zrovna mandlovou mouku, můžeme rozmixovat loupané mandle. I ty předem namočíme.

 

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články