Pórková polévka s karí

30. září 2014 16:29 by paní SinglíkováArchiv receptů | polévky

Tuto lehkou polévku jsem ochutnala v New Yorku v bistru „ Le Pain Quotidien“ blízko Central parku, kde to vonělo čerstvě upečeným chlebem a úsměv personálu nebyl nacvičený. Polévka se hodí do nastávajících dnů babího léta. Pórek jí dodá nezaměnitelnou chuť, sladší a lahodnější než cibule. V kombinaci s cuketou a karí – prostě lahůdka !

Ingredience na 4 porce

  • 400 g pórku, očištěného a jemně nakrájeného
  • 350 g cukety, nakrájené
  • 1 lžíce karí prášku
  • 1 lžíce mořské soli
  • Na dokončení :
  • hroznový olej nebo lžíce másla
  • malá cuketa
  • černý pepř

Příprava

Nakrájený pórek a cuketu zalijeme vodou, přidáme sůl a karí a vaříme 12 – 15 minut nebo až je pórek měkký. Odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno. V případě potřeby polévku ohřejeme a horkou ihned podáváme. Malou cuketu nakrájíme julienne – viz Vychytávka , rozdělíme do talířů a zakapeme olejem nebo rozpustíme kousek másla. Dle chuti otočíme mlýnkem s čerstvým černým pepřem.

Pórková polévka s karí

Rada paní Singlíkové

Pokud si dá Singlík tuto lehkou polévku v bagetou nebo toastem, má prima teplou, sytou a zároveň zdravou večeři. Uvádím rozpis na 4 porce, vydrží v lednici totiž několik dní a chutě se krásně spojí.

Vychytávka

Julienne je krájecí technika zeleniny na jemné proužky. Vyplatí se koupit si na ní speciální škrabku. V Tescomě stojí škrabka julienne PRESTO expert 69 Kč. Určitě jí využijete i na přípravu mrkve, brambor, ředkve, okurky a mnoha dalších druhů, takže se menší investice vyplatí mnohonásobně.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články