Obložený chléb s dýňovým humusem a slaninou

20. ledna 2015 12:32 by paní SinglíkováArchiv receptů | malá jídla | předkrmy a čekačky

Když si dáte tu práci, abyste rozkrájeli tvrdou dýni, vydlabali ji, upekli a udělali humus, má smysl ho samozřejmě udělat víc a byla by škoda nevyužít ho i na jiný způsob. Humus vám v lednici vydrží několik dní, takže když večer nebudete mít náladu vařit, je krajíc namazaný raz dva. Opečená šunka tomu dodá jiný rozměr, prostě nová chuť ze starého receptu. Dobrá a nápaditá kombinace pro Singlíkovu kuchyni, aby se vše s chutí spotřebovalo.

Ingredience

  • dýňový humus viz základní recept
  • krajíc žitného, celozrnného nebo jiného tmavého chleba
  • 2 plátky parmské šunky, pršutu nebo podobně
  • plátek citronu
  • snítka petržele

Příprava

Humus připravíme podle základního receptu Dýňový humus. Rozpálíme gril na 240oC, plátky šunky poklademe na pečící papír a grilujeme asi 5 minut, je třeba ale kontrolovat, aby se šunka nespekla, měla by být jen křupavá. Pokud nepoužíváte gril, jde to samozřejmě i v troubě. Krajíc chleba bohatě namažeme humusem, poklademe plátky šunky, klínky citronu a ozdobíme petrželkou.

Rada paní Singlíkové

Není třeba mazat chleba máslem ani ničím jiným a nejlepší je nějaký opravdu dobrý hlavně tmavý chléb. Můžete namazaný chleba i pokapat citronem.

Obložený chléb s dýňovým humusem a slaninou

Vychytávka

Jednou jsem neměla parmskou ani jinou šunku a chleba jsem obložila plátky čabajky. Nic dietního to sice nebylo, ale kombinace byla skvělá, pikantní a vydatná. Řekla bych taková „pánská verze“.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

 


Co ještě by vám mohlo chutnat

Dýňový humus

Dýňový humus

Hráškový humus s koriandrem

Hráškový humus s koriandrem

Comments (5) -

Kary Nocella
Kary NocellaUnited States
28. 1. 2015 5:55:46 #

My spouse and i were really satisfied when Edward could do his research using the ideas he obtained in your blog. It is now and again perplexing to simply find yourself giving away hints that many some people may have been trying to sell. And now we already know we have got the writer to appreciate because of that. These explanations you've made, the easy blog menu, the relationships you can make it easier to instill  it is mostly remarkable, and it's helping our son and us consider that the idea is fun, and that is seriously important. Thank you for all!

the original source
the original sourceUnited States
18. 2. 2015 12:05:15 #

Perfectly indited content, Really enjoyed reading through.

read
readUnited States
12. 3. 2015 19:57:59 #

I like this web blog very much so much wonderful information.

See Gorsuch
See GorsuchUnited States
2. 4. 2015 9:48:40 #

Hello would you mind letting me know which hosting company you're working with? I've loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price? Kudos, I appreciate it!

satyam computer services
satyam computer servicesUnited States
16. 4. 2015 4:10:04 #

Why you here? It's not so interesting.

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články