Nesolené asijské kuřátko podle Singlíkové

5. srpna 2013 18:10 by paní SinglíkováArchiv receptů | drůbež

Chutná vám asijská kuchyně? Její lehkost a nápaditost? Ale raději si jí dáte v restauraci, protože vás odrazuje množství ingrediencí nutných k přípravě? Jsem na tom stejně. Počet 15 i 20 nutných přísad v receptu není nic neobvyklého. Ale kde je sehnat a hlavně uchovat ? Na singlí porce je všeho potřeba málo a skladovat vše dlouho doma je obtížné. Na kurzu thajské kuchyně na ostrově Koh-Chang jsem se od místní lektorky dozvěděla, že asijská kuchyně není o přesných receptech, ale o technice, jak ji vařit. A použít se dá prakticky vše při dodržení základních surovin. Například oregano je typické pro italskou kuchyni a ne thajskou a naopak koriandr byste neměli vyžadovat v italském obchodě. A tak jsem pro singlíky, kteří dychtí po asijkých chutích a chtějí, aby se lehkost pokrmu odrazila i ve snadné přípravě, uvařila tento jednoduchý jedinečný recept s minimem ingrediencí a maximem chuti.

Ingredience na 2 porce

  • 250 gr kuřecího masa bez kůže – nejlépe stehenní část
  • 4 polévkové lžíce sezamového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 3 lžíce bílého sezamu
  • 100 gr nakládaného zázvoru = 1 balíček - fakultativně

Příprava

Maso nakrájíme na delší nudličky asi 1 – 1,5 cm široké. Kuřecí maso smícháme v míse s olejem, rybí omáčkou, sojovou omáčkou a sezamem. Přidáme cibulku nakrájenou „ po asijsku“ čili na šikmo. Necháme aspoň hodinu marinovat, je možno i přes noc. Pokud občas zamícháme tím lépe a pokud bude třeba, můžeme během marinování přidat trochu oleje. Nudličky osmažíme v rozehřátém woku bez dalšího oleje a za stálého míchání. Trvá to asi čtyři minuty. Ihned podáváme, jako příloha se hodí rýže basmati a nakládaný zázvor.

Nesolené asijské kuřátko

Rada paní Singlíkové

Podobně můžete připravit i maso krůtí nebo hovězí.

Vychytávka

Všimli jste si, že v receptu není ani zrnko soli? V asijské kuchyni se totiž sůl téměř nepoužívá a používají se dochucovadla jako rybí nebo sojová omáčka. Pokud budete chtít tento recept „ přisolit“stačí pár kapek té sojové a pokud i to bude málo, tak může přijít na řadu i omáčka rybí. Ale opatrně, aby Singlík „ nepřesolil“ nesolené kuřátko! Byla by to škoda.

Dobrou chuť!

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články