Mořský vlk s pak choiI

31. srpna 2017 15:24 by paní SinglíkováArchiv receptů | ryby a mořské plody

Pak choi nebo bok choy nebo prostě čínské zelí. Existuje více druhů, ale u nás se dostanou většinou právě pak choi se zelenými listy i stonky nebo bok choy s kudrnatějšími zelenými listy a bílými stonky, kterému se také říká čínský mangold. Oba druhy jsou luxusní variantou čínského zelí. Jsou významnou zeleninou napříč celou Asii a její křupavá lahodná chuť se stala oblíbenou i na ostatních kontinentech. A zaplaťpánbůh dá se už koupit i u nás a to nejenom ve vietnamských tržnicích. Mladé „baby pak choi“ se baští i syrové a přidávají se do salátů a sendvičů. Tepelná úprava je krátká, proto se do asijských jídel přidává až v konečné fázi. Pak choi obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a minerálů a vitamínů A, B, C i K. A hlavně… hlavně má minimum kalorií (na 100g jenom 13!) a prý pomáhá spalovat další kalorie. No tak to už by byla skoro zázračná potravina, že? V každém případě ale chutná báječně, příprava je více než snadná, takže určitě stojí zato obohatit o pak choi Singlíkův jídelníček. S ochucenou mořskou rybou je to noblesní sexy večeře, hodně zdravá, málo kalorická.

Ingredience na 1 porci

  • 1 čerstvý filet z mořského vlka nebo jiné bílé ryby
  • 2 kusy pak choi
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ citronu
  • sůl, pepř, vločky chilli
  • koření – čerstvý koriandr, vločky chilli, kurkuma nebo co kdo rád

Příprava

Pak choi omyjeme, pokud je nutné seřízneme konec stonků. Celý plod nakrájíme na menší kousky kromě konců listů. Cibulku nasekáme najemno a zpěníme na oleji, já nejraději v tomto receptu používám sezamový. Když začne cibule zlátnout, přidáme nasekané pak choi, mícháme. Pokud je nutné můžeme přidat 1-2 lžice vody. Osolíme, opepříme a asi za 3-4 minuty je hotovo, konce listů přidáme až nakonec. Záleží jak moc měkkou a křupavou zeleninu máte rádi. Já to s tepelnou úpravou nepřeháním a stačí mi i kratší čas na přípravu. Osolený rybí filet, který můžeme doplnit kořením podle chuti, opečeme na nepřilnavé pánvi na přepuštěném másle. Na každou stranu stačí 2-3 minuty, podle tloušťky masa. Ihned servírujeme s plátky citronu a luxusní večeře je hotová.

Mořský vlk s pak choiI

Rada paní Singlíkové

Pak choi nemá zvlášť výraznou chuť, takže můžete improvizovat s kořením a nejít si svou oblíbenou variantu. Mně chutná nejvíc kurkuma a špetka chilli.

Mořský vlk s pak choiI

Vychytávka

Pak choi nejčastěji objednávám na www.rohlik.cz , který ho dodává balený po dvou kusech, což je pro Singlíka tak akorát.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články