Moderní bramborový salát podle Singlíkové

25. července 2014 00:13 by paní SinglíkováArchiv receptů | saláty

Bramborový salát nemusí být jen klasická těžká příloha podle našich babiček, která se hodí k řízkům nebo štědrovečernímu kaprovi. Odlehčete svou mysl a popusťte uzdu své fantazii! Tento salát jsem si připravila jeden zvlášť singlíkovský večer, kdy jsem v lednici našla zbytek uvařených brambor a vejce a chtěla jsem smutek zahnat něčím výjimečným, ale nenáročným a lehkým. Když se na mne usmála i ančovička v oleji, měla jsem jasno. Jo a otevřela jsem si k tomu dobré červené víno. No a večer byl nakonec docela fajn, tedy přímo – neměl chybu.

Ingredience na 2 porce

  • 250g nových menších brambor
  • 1 vejce
  • 3 cherry rajčata fakultativně
  • 2 stroužky česneku
  • 3 listy salátu 
  • 1 vanička čerstvé řeřichy
  • 1 lžíce olivového oleje

Na zálivku

  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžičky majonézy
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 – 4 konzervované ančovičky
  • Šťáva z ½ citronu

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, vejce natvrdo. Brambory necháme vychladnout a oloupeme, vejce zchladíme ve studené vodě, aby se lépe loupalo. Brambory i oloupané vejce rozkrojíme na čtvrtky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a opečeme na oleji. Listy salátu opereme a nakrájíme na proužky, rajčata na kolečka. Na talíři rozprostřeme salát, na něho navrstvíme brambory a vejce. Ingredience na zálivku rozšleháme tyčovým mixérem, s ančovičkami opatrně – viz Rada paní Singlíkové. Před podáváním pokapeme salát zálivkou, posypeme opečeným česnekem a můžeme doplnit plátky rajčat. Nakonec ostříháme řeřichu a posypeme jí bohatě talíř a můžeme ještě párkrát otočit mlýnkem s čerstvým pepřem.

Moderní bramborový salát podle Singlíkové

Rada paní Singlíkové

Originální chuť a říz dodává tomuto salátu ančovička. Její aroma je ale výrazné. Při mixování zálivky přidejte napřed jen dvě ančovičky, ochutnejte a potom dodejte ještě jednu až dvě, podle vaší chuti, až si jste jisti, jak je to pro váš jazýček to pravé.

Vychytávka

Já salát nesolím, zálivka z ančoviček je dost výrazná a slaná, ale zato bohatě točím mlýnkem s čerstvým pepřem. V kombinaci s voňavou řeřichou je skvělý.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články