Máslové krevety s česnekem a chilli

25. února 2014 22:35 by paní SinglíkováArchiv receptů | ryby a mořské plody

Znám mnoho lidí, kteří se ušklíbají nad plody moře, vadí jim neforemné tělo kalamárů, mušle se jim zdají slizké a ústřice by nepozřeli, ani kdyby v nich byla zaručeně perla. Ale baští krevety! A chutnají jim, ale většinou si na ně troufnou jen v restauraci. Tak tedy, milí odvážní Singlíci, je na čase překonat předsudky! Doma připravené krevety jsou skvělé a přesně víte, co jíte. Ničeho se nebojte, začínáme opravdu jednoduchým receptem.

Ingredience na 2 porce

  • 200g- 250g čerstvých vyloupaných krevet střední velikosti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 dlouhá chilli paprička červená
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Nasekaný čerstvý koriandr dle chuti
  • ½ citronu

Příprava

Chilli papričku rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na dlouhé jemné proužky. Rozpálíme olej a máslo v hlubší pánvi, přidáme chilli, česnek a citrónovou šťávu. Po chvíli přidáme oloupané omyté krevety a necháme je v oleji zrůžovět. Trvá to 2 – 3 minuty. Servírujeme horké, posypané čerstvým koriandrem a s  klínky citronu. Jako příloha je ideální bageta, pokud máme čas, můžeme připravit jasmínovou rýži.

Máslové krevety s česnekem a chilli

Rada paní Singlíkové

Nekupujte na tento recept vařené krevety, ale opravdu čerstvé. Jen tak budou křehké a šťavnaté. Pardon snesou ještě čerstvé zmražené, ne zmražené vařené! Koupíte je běžně v MAKRU, já je také kupuji v La Bottega v Platnéřské ulici nebo ve Wine foodu. Investice se vyplatí!

Vychytávka

Nerestujte krevety dlouho, jakmile změní barvu, vypněte přívod tepla a nechte chvíli dojít. Nebojte se toho, že je příprava tak krátká. Není větší škoda než když to přeženete a krásné čerstvé drahé krevety, pracně vyloupané, příliš změknou a ztratí chuť.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články