Mangový krém s kokosovými chipsy

31. května 2016 17:31 by paní SinglíkováArchiv receptů | dezerty

V mém repertoáru momentálně frčí tento dezert. Návštěvy se olizují a hlavně chtějí vědět, co ty kokosové chipsy. Jestli jsme je koupila nebo ne a jak je tedy dělám. Moje kuchařské ego roste, chuť k dalším experimentům sílí a všichni jsou spokojeni. Pokud máte všechny potřebné ingredience připravené – viz Shopping, vykouzlíte tenhle skvost raz dva. Já dělám rovnou dvojnásobné množství a mám dobrou snídani anebo svačinku. Také mám vyzkoušeno, že když si porcičku dám během dne, tak mne večer nehoní mlsná. Pokud jste v nějaké přísnější dietní fázi, můžete si krém dopřát aspoň samotný bez chipsů. Je to ta smutnější varianta, ale i tak vám bude chutnat.

Ingredience na 2 porce krému

  • 1 zralé mango
  • 1 bílý jogurt cca 190g aspoň 3,5% tuku , zkusit můžete i sójový
  • 1 lžíce medu / možno vynechat/
  • Na kokosové chipsy
  • 50g kokosových lupínků
  • 2 lžíce bílého sezamu
  • vanilkový extrakt dle chuti
  • 1 – 2 lžíce medu

Shopping

O co je tento recept nenáročný na přípravu, o to je náročný na výběr a kvalitu ingrediencí, takže si zaslouží samostatný Shopping. Nevzhledné mango v supermarketech vyměňte za kvalitnější variantu. Skvělá manga má www.kunratickastodola.cz , ale kdo by se tam dostal, že? Stejné dodavatele má ale mini no name krámek ve Vězeňské ulici na Starém Městě, naproti restauraci Katr. Vřele doporučuji i pro jiné vychytávky. Já ale objednávám často na www.rohlik.cz buď manga „ ready to eat“ nebo manga „ dozrálá na stromě“. Nikdy jsem se nespletla.

Jogurt doporučuji ten, který máte vyzkoušený a chutná vám. Já dávám přednost jogurtům Gran Moravia z obchodů www.laformaggeria.cz , kterých už jen v Praze je devět a devatenáct celkem v Čechách. Mango se dobře snoubí i se sójovým jogurtem, nehodí se moc jogurt řeckého typu.

Kvalitní by měla být i vanilka. Já mám dovezený extrakt z Mauricia a ze Zanzibaru, což je samozřejmě mana nebeská. Velmi kvalitní ale koupíte v prodejnách Marks Spencer nebo můžete objednat na www.vanilkove-lusky.cz. Mám vyzkoušeno.

Příprava

Mango nakrájíme na kostky – viz Vychytávka a rozmixujeme s jogurtem, můžeme přidat lžičku medu, ale pokud je mango opravdu zralé, je to zbytečné. Krém rozdělíme do misek nebo do sklenic a dáme do lednice. Před podáváním posypeme kokosovými chipsy. A můžeme nazdobit ještě jahodami, borůvkami nebo zbylým mangem. Chipsy připravíme tak, že v misce smícháme kokosové lupínky a sezam, zakapeme vydatně vanilkovým extraktem a spojíme medem. Medu nedáváme moc, opravdu má jen pojící funkci, kterou ale částečně zvládne i vanilkový extrakt. Plech vyložíme pečícím papírem, troubu zapneme na 160oC a kokosovou hmotu lžičkou rozprostřeme na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Každá trouba peče trochu jinak, takže doporučuji hlídat. Moje trouba například peče víc vzadu, takže já vždycky asi po 10 minutách otáčím plech, aby byly chipsy upečené stejnoměrně. Neměly by se připéci, protože pak zhořknou.

Rada paní Singlíkové

Vychladlé chipsy můžeme uchovat až týden ve vzduchotěsné nádobě. Jsou tak strašně dobré, že vám dlouho ale nevydrží. Můžete si s nimi posypat i bílý jogurt k snídani nebo ovocný salát.

Mangový krém s kokosovými chipsy

Vychytávka

Někoho může odradit složitější manipulace s mangem. Mně se osvědčil tento návod – mango celé oloupu a položím na prkénko. Nožem udělám zářezy – proužky hluboké až na pecku a to samé přes, aby vznikly kostky. Ty pak seříznu nožem až u pecky. Mango obrátím a opakuji ta samé. Zbude mi dobře okrájená pecka a miska kostiček manga. Úplně jednoduché !

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

 


Co ještě by vám mohlo chutnat

Cheesecake s mangem

Cheesecake s mangem

Mangové smoothie zelené

Mangové smoothie zelené

Comments (7) -

Lonnie Widmayer
Lonnie WidmayerUnited States
6. 8. 2016 21:32:40 #

Thanks!

Richelle Cocke
Richelle CockeUnited States
6. 8. 2016 21:41:21 #

Thanks!

Norma Cooper
Norma CooperUnited States
12. 8. 2016 23:24:13 #

I just could not depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts

Marquis Mccrossen
Marquis MccrossenUnited States
18. 8. 2016 14:50:43 #

Airline in Malaysia

Madison Orefice
Madison OreficeUnited States
22. 8. 2016 11:06:23 #

Jordanian Airlines

Dan Girsch
Dan GirschUnited States
24. 8. 2016 17:33:53 #

Enjoyed  studying this, very good stuff,  thankyou . "It requires more courage to suffer than to die." by Napoleon Bonaparte.

Geraldine Czapor
Geraldine CzaporUnited States
25. 8. 2016 1:57:29 #

I must express my admiration for your kindness in support of men and women who really want help with this particular question. Your real dedication to passing the solution along had become quite important and have without exception allowed some individuals much like me to attain their desired goals. Your entire valuable instruction denotes so much to me and extremely more to my fellow workers. Thanks a ton; from all of us

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy