Mandlovo-kokosové sušenky s čokoládovou polevou

18. dubna 2017 17:55 by paní SinglíkováArchiv receptů | Metabolic balance

Nejsem žádná skvělá pekařka, ale tyhle sušenky mi učarovaly a nedá se na nich nic zkazit. Dá se experimentovat i s příchutěmi, s vanilkou a zázvorem, ale nikdy neuděláte chybu. Mám v plánu vyzkoušet i variantu s kustovnicí čínskou, kterou přidám do základního těsta a vynechám čokoládu. Tak mi držte palce !

Ingredience na 6-7 sušenek

  • 1 hrnek cca 80g strouhaného kokosu
  • ½ hrnku cca 40g mletých mandlí nebo mandlové mouky
  • 1 vejce
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • ½ lžičky zázvorového prášku
  • vanilkový extrakt nebo vanilkový lusk
  • kokosový cukr nebo med
  • mandlové lupínky
  • 30g raw čokolády bio - viz Rada paní Singlíkové

Příprava

Kokosový olej necháme změknout při pokojové teplotě až je tekutý. Smícháme kokos s mletými mandlemi. Přidáme zázvor, vanilku, vybrané sladidlo, vejce a kokosový olej. Vše důkladně promícháme. Pokud chceme mít sušenky opravdu jemné, můžeme těsto prohnat mixérem nebo robotem. Já v tomto receptu jako sladidlo používám nejraději bio kokosový cukr a to asi 4 lžíce. Troubu rozehřejeme na 180oC. Z těsta utvoříme 6-7 kouliček, na plech rozprostřeme pečící papír a z kouliček vytvarujeme kulaté placičky, asi něco přes půl centimetru vysoké. Okraje pečlivě zarovnáme do hladka, jinak se sušenky budou lámat. Na sušenky položíme ještě jeden pečící papír a pečeme asi 15 minut nebo až sušenky začnou zlátnout. Během pečení otočíme. Upečené sušenky přendáme na cukrářský rošt a necháme vychladnout, klidně i do druhého dne. Potom rozehřejeme čokoládu a potřeme jí horní část sušenek, posypeme mandlovými lupínky střídavě s mletým kokosem. Až poleva úplně ztuhne, můžeme v uzavřené nádobě skladovat až týden anebo hned zbaštit.

Mandlovo-kokosové sušenky s čokoládovou polevou

Rada paní Singlíkové

Pokud se chcete vyhnout čokoládě, smíchejte tekutý kokosový olej s kakaem, případně stévií, míchejte dokud se ingredience nespojí a nevznikne pasta. Tou pak potřete sušenky a nechte zaschnout.

Vychytávka

Sušenky jsou skvělé i se zázvorem, skořicí a muškátovým oříškem, tedy bez vanilky. Další varianta je s trochou mletého chilli, pak je dobré použít hořkou čokoládu s chilli i na polevu.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments (28) -

Alba
AlbaUnited States
2. 5. 2017 15:56:43 #

Hola me ha encantado el articulo, llevaba tiempo interesado en esto porque lo estube cuestionando el otro dia con un amigo, al final tenia yo razón por lo que veo. Enhorabuena al autor esperemos que sigan asi, nosotros tenemos un blog igual pero trata de técnicas sobre redes sociales, como conseguir mas seguidores, likes en tus publicaciones y demás. se llama creapublicidadonline.es ¡quedan invitados! gracias, un abrazo fuerte.

Reply

PDF Browser
PDF BrowserUnited States
6. 5. 2017 22:59:54 #

I just want to suggest you a great website to Transfer Documents Online

Reply

ultima_llamada_
ultima_llamada_United States
9. 5. 2017 2:17:22 #

Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally ? taking time and actual effort to make a very good article? but what can I say? I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

Reply

Andrei Madalin
Andrei MadalinUnited States
17. 5. 2017 8:47:29 #

dragut merita si alta data

Reply

dana
danaUnited States
17. 5. 2017 8:48:04 #

dragut merita si alta data

Reply

elena maria
elena mariaUnited States
17. 5. 2017 8:48:05 #

informatiile sunt ok

Reply

ioan
ioanUnited States
17. 5. 2017 8:48:21 #

destul de interesant

Reply

ana maria
ana mariaUnited States
17. 5. 2017 8:48:22 #

merge dimineata la cafea

Reply

cristian
cristianUnited States
17. 5. 2017 8:48:48 #

are toate detaliile necesare

Reply

alina
alinaUnited States
17. 5. 2017 8:49:24 #

informatiile sunt ok

Reply

cristi
cristiUnited States
17. 5. 2017 8:49:36 #

merge dimineata la cafea

Reply

maria
mariaUnited States
17. 5. 2017 8:50:51 #

are toate detaliile necesare

Reply

Andrei Madalin
Andrei MadalinUnited States
17. 5. 2017 8:52:24 #

ceva inedit si unic

Reply

cristi
cristiUnited States
17. 5. 2017 8:54:02 #

merge dimineata la cafea

Reply

roxana
roxanaUnited States
17. 5. 2017 8:54:56 #

dragut merita si alta data

Reply

bogdan
bogdanUnited States
17. 5. 2017 8:55:48 #

are toate detaliile necesare

Reply

andreea
andreeaUnited States
17. 5. 2017 8:57:05 #

ceva inedit si unic

Reply

alina
alinaUnited States
17. 5. 2017 8:57:54 #

dragut merita si alta data

Reply

Andrei Madalin
Andrei MadalinUnited States
17. 5. 2017 8:58:29 #

chiar mi-a placut, voi mai reveni

Reply

alina
alinaUnited States
17. 5. 2017 8:59:02 #

foarte frumos, imi place

Reply

anamaria
anamariaUnited States
17. 5. 2017 9:00:13 #

informatiile sunt ok

Reply

catalin
catalinUnited States
17. 5. 2017 9:02:21 #

informatiile sunt ok

Reply

andreea
andreeaUnited States
17. 5. 2017 9:04:12 #

foarte tare e nemaipomeni

Reply

maria
mariaUnited States
17. 5. 2017 9:05:50 #

informatiile sunt ok

Reply

roxana
roxanaUnited States
17. 5. 2017 9:14:26 #

foarte frumos, imi place

Reply

roxana
roxanaUnited States
17. 5. 2017 9:14:47 #

destul de interesant

Reply

creapublicidadonline.es
creapublicidadonline.esUnited States
4. 6. 2017 3:55:29 #

Podrias indicarme tu correo para una propuesta comercial?

Reply

bclass.pl
bclass.plUnited States
20. 6. 2017 22:22:32 #

Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

Reply

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články