Kuřecí tabouleh z quinoi

7. března 2014 09:43 by paní SinglíkováArchiv receptů | drůbež

Když jsem se po šestihodinovém letu a dvouhodinovém transferu limuzínou z letiště v Abu Dhabi ocitla s kamarádkou Terezkou v pouštním hotelu Qasr Al Sarab, první jídlo, které jsme si daly, byla variace arabských předkrmů. Na nádherně tepaném podnosu nám přinesli hummus, tabouleh a baba ghanoush s pita chlebem. Arabské slunce se opíralo do pouštních dun, občasný závan větru rozčeřil hladinu bazénu a přivál pár zrnek písku. Lehce opilé dlouhou cestou i šampaňským z letadla jsme se zamilovaly do arabské kuchyně… A život se zdál být krásný….

Ingredience na 2 porce

  • 80g quinoi
  • ½ kostky bujonu
  • 2 prsní kuřecí filety
  • 2 rajčata
  • 1 menší salátová okurka
  • 2 jarní cibulky
  • hrst hladkolisté petržele
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • ½ citrónu
  • sůl
  • olej na osmažení filetů

Příprava

Uvaříme quinoiu s bujónem podle návodu ve dvojnásobném množství vody. Trvá to 15 – 20 minut. Mezitím rozkrojíme rajčata, odstraníme vnitřky a nakrájíme na kostičky, to samé uděláme s omytou okurkou. Cibulku, česnek a petržel nasekáme najemno, spolu s citrónovou šťávou vmícháme do quinoii. Kuřecí filety osolíme a opečeme na oleji, můžeme předtím lehce naklepat. Servírujeme teplé spolu s vyšlehaným jogurtem a citrónem.

Kuřecí tabouleh z quinoi

Rada paní Singlíkové

I když se to možná nezdá, quinoia je u nás dost běžně k dostání. V drogerii DM je mnohem levnější než v obchodech se zdravou výživou. Do singlí kuchyně je jak dělaná i proto, že je nenáročná na přípravu, nemusí se ani namáčet ani propírat. Prostě jí Singlík nasype do vody a uvaří, a to klidně i do zásoby. Vykouzlí z ní rychlé saláty nebo použije jako přílohu.

Vychytávka

Quinoia je původem z Jižní Ameriky, ale do arabské kuchyně se velmi hodí. Nahradí kuskus nebo bulgur, z kterých se tabouleh obvykle připravuje. Víc ale už neprozradím, chystám o této „ matce obilovin“ článek.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články