Kuřecí supreme se šajvějí a česnekem

18. září 2017 17:07 by paní SinglíkováArchiv receptů | drůbež

Šalvěj mám nerozlučně spojenou s filmovou pohádkou mého dětství „ Dívka na koštěti“, kde čaj ze šalvěje přeslenité tedy babského ucha zachránil Saxanu, aby mohla zůstat ve světě lidí. A teď mi šalvěj roste na terase a asi je to bylinka dosti odolná, protože o ni nijak nepečuji, přesto se jí již několik let skvěle daří. A co s ní ? Má velmi výraznou osobitou chuť, není radno s ní tedy plýtvat a ani moc experimentovat s jinými bylinkami. Následný recept v kombinaci šalvěje s česnekem mne ale přivedl do kuchařského nebe. Jednoduché a skvělé, to miluji, to je v kuchyni pro Singlíky to správné spojení!

Kuřecí supreme se šajvějí a česnekem

Ingredience na 2 porce

  • 2 x kuřecí supreme – viz Rada paní Singlíkové
  • 1 lžíce ghee čili přepuštěného másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 větší stroužky česneku
  • čerstvá šalvěj dle chuti – natrhaných pár stonků
  • 2 plné lžíce soli

Příprava

Z kuřecího supreme oddělíme horní část s kostí, já z toho později uvařím vývar. Zůstane nám prsní filátko s kůží. Do hrnce nalijeme vodu a vsypame všechnu sůl, mícháme, až se sůl rozpustí. Mezitím rozmáčkneme neoloupaný stroužek česneku. Já do něho jednou bouchnu paličkou na maso anebo přiložím čepel nože a použiji pěst. Do osolené vody vložíme maso, česnek a šalvěj. Necháme stát asi 15 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat na kuchyňském papírové utěrce. Ve větší hlubší pánvi vhodné i do trouby, rozpustíme lžíci přepuštěného másla, samozřejmě můžeme použít i běžné máslo, pokud nemáme, ale ghee je ghee, hlavně máme jistotu, že se máslo nepřepálí. Přidáme olej. Na rozpálený tuk položíme kuřecí filátka kůží dolů a opékáme 5 minut. Mezitím rozehřejeme horkovzdušnou troubu na 170oC. Kuře otočíme, přidáme šalvěj a česnek a opékáme dalšíi 2 minuty. Potom pánev přiklopíme poklicí a vložíme do trouby na zbylých 6-7 minut, podle výšky filetu. Vyndáme a ještě necháme pod poklicí pár minut dojít. Máme hotovo, podáváme nejlépe s jasmínovou rýží, politou máslovým výpekem.

Kuřecí supreme se šajvějí a česnekem

Rada paní Singlíkové

Kuřecí supreme patří do francouzské kuchyně. Supréme de volaille je způsob naporcování kuřecího prsíčka zároveň se spodní částí křídýlka. Já mám takto připravené porce nejraději z celého kuřete. Prsíčka samotná bývají suchá, ale tato část s křídlem a kůží, je prostě perfektní. Objednávám na Rohlík.cz. Rohlík mi doveze přímo francouzské kukuřičné supreme Petit Duo a mám dvě porce a zároveň skvělý kuřecí vývar za cca 170 Kč. No nekup to, Singlíku!

Kuřecí supreme se šajvějí a česnekem

Vychytávka

Tím, že kuře, česnek a šalvěj necháme napřed stát v osolené studené vodě, docílíme zajímavého efektu. Kuře zkřehne a chutě se na sebe překvapivě zvláštně navážou. Je to opravdová vychytávka.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments (1) -

Idalia Gawel
Idalia GawelUnited States
28. 9. 2017 4:01:15 #

Individuals solutions are ruled as a result of sets of fundamental principles or codes that every single consumer need to stick toward.

Reply

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články