Kuřecí prsa s ricotou, bazalkou a rajčátky

11. srpna 2014 12:45 by paní SinglíkováArchiv receptů | drůbež

Tento recept je jednoduchý, nápaditý, moderní a zdravý! A také není můj, proto si dovoluji ty superlativy. Našla jsem ho v kuchařce“ No time to cook“ od mé oblíbenkyně Donny Hay, kterou mi daroval můj syn a jeho přítelkyně a kterou vezli v krosně přes celý svět. Koupili jí ve Wellingtonu na Novém Zélandu, letěli s ní do Sydney, kde přesedli na letadlo do Šanghaje a odtud letěli dál do Frankfurtu. Tam jsem je naložila do auta a odvezla do cílové destinace – Prahy. No a kuchařka přistála v mé kuchyni, občas i ložnici, protože pro mne je to největší bestseller a přečíst si před spaním nějaký ten recept a pak si o něm nechat zdát.. ó život je hned krásnější!

Ingredience na 2 porce

  • 2 x 150 g kuřecích prsíček s kůží
  • 80 g čerstvé ricoty
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 200 g cherry rajčátek
  • mořská sůl
  • černý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky k servírování

Příprava

Troubu předehřejeme na 160oC. Prsíčka omyjeme, neklepeme! Rajčátka rozpůlíme. Smícháme ricotu, parmezán a nasekanou bazalku. Opatrně nožem oddělíme část kůže na prsíčkách, aby vznikla kapsa, kterou naplníme ricotovou směsí. Nejlépe je použít malou lžičku. Prsíčka lehce osolíme a opepříme čerstvým pepřem z mlýnku. Rozpálíme na pánvi olej – viz Rada paní Singlíkové - a kuřecí prsíčka osmažíme – viz Vychytávka - po obou stranách z každé asi 2 minuty nebo až kuře zezlátne. Přihodíme rajčátka a dáme na 10 - 12 minut do trouby nebo až jsou prsíčka propečená, ale ne suchá. Méně je v tomto případě více, takže doporučuji již tak po 8 minutách kontrolovat a případně nechat v teple dojít než vysušit. Rozdělíme na talíř a posypeme čerstvou bazalkou.

Kuřecí prsa s ricotou, bazalkou a rajčátky

Rada paní Singlíkové

Nejen na tento recept potřebujeme pánev s kovovou rukojetí, s kterou můžeme pracovat na sporáku a zároveň ji s připravovaným jídlem šoupnout do trouby. Já mám ráda pánve GreenPan , moderní, nepřilnavé, ekologické, s jednoduchým moderním designem a snadnou údržbou. Jsou celkem běžně k dostání, pro informace klikněte na www.green-pan.cz. Cena se pohybuje podle velikosti a prodejce mezi 900 – 1.800 Kč a rozhodně se investice vyplatí. Přimlouvala bych se i za dokoupení skleněné poklice, protože tuhle hračku bude Singlík používat často a rád.

Vychytávka

Úskalím tohoto receptu je moment opékání, kdy může náplň vytéct. Osvědčilo se mi nenaplňovat kapsu vrchovatě a zprudka napřed opéci právě tu stranu s náplní. Ricota se spolu s kůží tak nějak „ zcukla“ a nevytékala. Když jsem to udělala obráceně, tedy napřed opekla stranu bez kůže, ricotová náplň naopak vytékala, protože se zespodu ohřála.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články