Kokosový cheesecake s ananasem

11. února 2014 15:26 by paní SinglíkováArchiv receptů | dezerty

Rozdělila bych cheesecaky na pečené a nepečené. Tento patří mezi nepečené a zvládne ho hravě i ten Singlík, který si s troubou moc nerozumí. A když si přípravu rozložíte do dvou dnů, nebude ani nijak náročná a odměna v podobě dokonalého svěžího dortíku bude stát určitě za to.

Ingredience na 2 porce, forma 12 cm

  • 60g sušenek Bebe
  • 30g másla
  • 125g Philadelphia light = 1 balení
  • 100 g řeckého jogurtu 2 %
  • 1 dcl smetany
  • 50g vanilkového cukru = 2 balíčky
  • kokosový likér např. Malibu dle chuti
  • 21/2 lžičky práškové želatiny
  • 1 kolečko ananasu – čerstvé nebo z kompotu
  • 1,5 dcl ananasové šťávy

Příprava

Na korpus rozmělníme sušenky tyčovým mixérem, rozpustíme máslo a smícháme s drtí. Formu vyložíme pečícím papírem – viz Rada paní Singlíkové. Směs vsypeme na dno formy a řádně upěchujeme, dbáme, aby okraje nevystupovaly. Pokud máme dlouhé nehty, můžeme korpus upěchovat po obvodu sklenicí. Formu s korpusem dáme do lednice aspoň na hodinu ztuhnout. Mezitím připravíme náplň. Smícháme Philadelphii, jogurt, smetanu, cukr a likér. 11/2 lžičky želatiny připravíme dle návodu a lehce vychladlou vmícháme do hmoty, kterou řádně vyšleháme, můžeme i tyčovým mixérem, aby se netvořili hrudky a byla dostatečně hladká. Směs vlijeme na korpus a vychladíme nejlépe přes noc. V další fázi přípravy rozpustíme zbylou lžičku želatiny v malém množství ananasové šťávy (může být 100% džus nebo i šťáva z kompotu), pokrájíme na tenké plátky čerstvý nebo kompotovaný ananas, poklademe jím střed cheesecaku a přelijeme želatinovou šťávou. Dáme do lednice ztuhnout.

Kokosový  cheesecake  s ananasem

Rada paní Singlíkové

Aby cheesecake hezky držel a dobře se s ním manipulovalo při servírování, ustřihnu větší pečící papír než je forma, položím ho na dno a teprve potom připevním stěnu, kterou utáhnu přes papír.

Vychytávka

Pokud chcete odlehčenou verzi a zároveň ještě podpořit chuť kokosu, nahraďte smetanu kokosovým mlékem. Je to skvělé a z pohledu dietetického se takto připravený cheesecake blíží značce ideál – až na to máslo … a trochu toho cukru ??

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články