Jarní minestrone

23. března 2016 23:32 by paní SinglíkováArchiv receptů | polévky

Konečně máme jaro. Tedy aspoň kalendářně, ale snad je to už trochu cítit i ve vzduchu. Je to takové období nadějného očekávání nových začátků. Někdy tedy bohužel i konců… Ale nechci se stresovat a tahle polévka určitě jen dodá na dobré náladě. Uvařila jsem jí do kanceláře a můj kolega Olda se vyjádřil ve smyslu, že je to taková „ čistá zemitá chuť. “ A měl pravdu. Pokud se luštěniny a dýně nerozvaří, zůstane vývar čistý a chutě jednotlivých ingrediencí výrazné každá sama o sobě.

Ingredience na 2 – 3 porce

  • 1 hrnek mraženého hrášku, asi 150g
  • ½ menší máslové dýně, asi 250g
  • 100g čerstvých hráškových lusků
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 100g zelených fazolek
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • kuřecí vývar, může být z kostky
  • sůl, čerstvě mletý pepř

K doplnění:

  • 2 plátky celozrnné bagety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky výrazného sýra např. s modrou plísní nebo zralou goudu
  • čerstvý tymián

Příprava

Připravíme si všechny ingredience. Hrášek necháme chvíli povolit, dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky. Lusky omyjeme, případně začistíme konce, které nebudeme vařit. Chřest oloupeme a nakrájíme, konce necháme delší. Fazolky nakrájíme. Přivedeme k varu asi ¾ listru vody. Luštěniny a dýni vaříme postupně. Začneme dýní a fazolkami, asi po pěti minutách přidáme oba hrášky a chřest, ne však konce chřestu. Lehce osolíme a přidáme vývar, tedy kostku nebo sypký bujon. Vaříme dle potřeby, dokud nejsou všechny přísady měkké, ale ne rozvařené. Trvá to maximálně 10 minut. Ke konci přidáme chřestové konce, budou křupavé a neztratí barvu. Polévku podáváme posypanou strouhaným citronem a zatočíme mlýnkem s čerstvým chřestem. Pokud si k polévce opečeme toast z celozrnné bagety, kterou poklademe plátky výrazného sýra a posypeme čerstvým tymiánem, dostane jarní minestrone punc delikátní singlí večeře.

Rada paní Singlíkové

Množství všech ingrediencí je jen orientační, pokud něčeho přidáte více nebo naopak uberete, nic se neděje.

Jarní minestrone

Vychytávka

Největší vychytávkou je, že této jarní minestrone může Singlík zbaštit kolik chce. Neztloustne a ještě dostane do těla ty správné řiviny.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

 


Co ještě by vám mohlo chutnat

Minestrone

Minestrone

Pórková podle Singlíkové

Pórková podle Singlíkové

Comments (2) -

Matt
MattUnited States
10. 4. 2016 20:18:51 #

Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

Luke
LukeUnited States
15. 4. 2016 6:43:49 #

I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články