Jahodové smoothie s tofu

5. srpna 2013 18:07 by paní SinglíkováArchiv receptů | nápoje | snídaně

Říká se, že „nikdy neuděláš podruhé první dojem“, a to se mi stalo se smoothie. Poprvé jsem smoothie potkala asi před pěti lety v Los Angeles. Píši záměrně „ potkala“! Ne ochutnala. Ubytovaly jsme se s kamarádkou Ditou na pár dní v dost šíleném mexickém motelu na Hollywood boulevard a na rohu byl stejně šílený fast food. Tam jsme si k snídani daly smoothies. Už zvláštní domlouvání mexického personálu, dlouhé hledání čehosi a nekonečné čekání, bylo podezřelé. Pak to „cosi“ přinesli a podle barvy a zápachu by se mohlo zdát, že to již někdo konzumoval. Ne, to je jen nechutná poznámka při té vzpomínce, ale určitě to nebylo „ fresh“! Tak jsem zanevřela na smoothie, aniž jsem mu dala druhou šanci. Říkala jsem si, že je to jen něco nedobrého z fast foodu a že název je zajímavější než obsah. Ó jak jsem se mýlila! Pod dojmem toho prvního dojmu! Domácí smoothies je skvělé, lahodné, zdravé a jednoduché na přípravu, umožňuje nekonečné variace, singlí fantazie se můře rozběhnout na plné obrátky! Ideální pro singlíka zdravě se stravujícího, dokonalé pro singlíka sportujícího a důmyslné pro singlíka, který potřebuje na snídani „ vše v jednom“!

Ingredience na 2 porce

  • 6 – 8 jahod /podle velikosti/
  • 250 ml polotučného nebo sojového mléka
  • 1 polévková lžíce medu
  • 50 g přírodního tofu
  • 6 kostek ledu

Příprava

Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo plátky, vložíme do nádoby, ve které budeme smoothie mixovat. Přidáme mléko a tofu, které nakrájíme, ale stačí ho vydlabat z balení lžičkou. Dále přidáme med a kostky ledu. Šleháme tyčovým mixérem, až je smoothie hladké a tekuté. Trvá to velmi krátce, asi jednu až dvě minuty.

Jahodové smoothie s tofu

Rada paní Singlíkové

Zařaďte do svého jídelníčku tofu! Chystám o tofu celý článek, protože si naši pozornost určitě zaslouží. Má vysoký obsah bílkovin, má schopnost přejímat chutě v pokrmech, výživově může nahradit maso! Jeho příprava ve smoothies je velmi jednoduchá, tak až článek budete číst a zkoušet další recepty, už budete mít náskok.

Jahodové smoothie s tofu

Vychytávka

Pokud si připravíte větší porci, uchovejte ji v lednici pokud možno v nádobě s uzávěrem, například v plastové láhvi od menší minerálky. Před dalším použitím je totiž potřeba jí protřepat.

Dobrou chuť!

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články