Chuťovka z pizzového těsta s parmezánem a kapary

15. srpna 2013 17:15 by paní SinglíkováArchiv receptů | předkrmy a čekačky

Čekáte hosty? Chcete se vytáhnout nějakou originální pikantní chuťovkou? Máte málo času? A nechce se vám moc investovat? Pokud jste na tyto otázky odpověděli většinou ANO, pak jste našli ideální recept! Zvládne ho i Singlík, který moc nevaří. Pokud dodržíte správný postup, nemůžete nic pokazit. Takže Singlíci, večírek začíná!

Ingredience

  • 1 hotové těsto na pizzu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron = šťáva i kůra
  • čerstvý rozmarýn podle chuti
  • 40 g kaparů
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • pepř, sůl

Příprava

Koupené těsto, které se prodává již rozválené na pečícím papíru, rozbalíme. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, rozdrcený česnek, nasekané kapary a rozmarýn. Směsí potřeme těsto. Nožem nakrojíme těsto na jednotlivé porce – viz Rada paní Singlíkové. Posypeme nastrouhaným parmezánem, popepříme a můžeme i lehce posolit. Opravdu lehce, směs je dost pikantní díky kaparům a parmezán je také dostatečně slaný. V troubě rozehřáté na 180oC pečeme asi 20 minut nebo až je těsto zlatavé. Necháme pár minut stát, nakrájíme na označené obdélníky a podáváme ještě teplé.

Chuťovky z pizzového chleba s parmezánem a kapary

Rada paní Singlíkové

Je dobré těsto před pečením nakrojit na porce, bude se vám lépe krájet před podáváním, nebude se tolik drolit. Já dělám z jedné dávky 20 až 24 kousků. Na kratší straně těsta – asi 25 cm - nakrojuji čtyři pruhy, na delší pět nebo šest.

Vychytávka

Chuťovka nejlépe chutná čerstvá a teplá. Jednou mi výjimečně zbylo pár kousků a druhý den to již nebylo ono. No pizza druhý den také nic moc. Chuťovky jsou dost syté a návykové, volte tedy množství nejen podle počtu svých hostů, ale i podle dalších chodů, které do nich chcete vpravit.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články