Čekankové tapas

14. prosince 2012 11:02 by paní SinglíkováArchiv receptů | malá jídla

Tento recept je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása a když se důmyslně propojí správné suroviny vykouzlí ojedinělý chuťový zážitek i bez přidání exotických ingrediencí.

Ingredience na 2 porce

  • 1 puk bílé čekanky
  • 2- 3 žampiony – záleží na velikosti
  • hrst nasekaných lískových oříšků
  • 1 – 2 jarní cibulky nebo menší cibule
  • 50 gr ementálu
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej
Čekání na čekanku

Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy a vyložíme jimi keramický pekáček, lískové oříšky nasekáme nožem nahrubo a opražíme na rozpálené pánvi – krátce, pár minut, jinak zhořknou a spálí se. Jemně nakrájíme žampiony i cibuli, smícháme, osolíme a opepříme. Ementál nastrouháme nebo nakrájíme na jemno. Na dno čekankových listů nasypeme část oříšků, přidáme žampiony s cibulí a nakonec zbylé oříšky. Navrch posypeme ementálem. Lehce zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 o C asi na 8 – 10 minut. Podáváme teplé.

Rada paní Singlíkové: Chuť ementálu se perfektně snoubí s lískovými oříšky, proto moc neexperimentujte s jinými druhy sýrů. Pro singlíky, kteří hubnou – ementál se běžně dostane i s 20% tuku.

Vychytávka: Zbylou vnitřní část puků, použijte do salátu nebo je zakapejte olivovým olejem, osolte, ogrilujte a zbaštěte jako bonus. Je to dietka a mňam.

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články