Carpaccio z bílé ředkve s jahodami

28. května 2013 14:04 by paní Singlíkovápředkrmy a čekačky

Všichni známe klasické carpaccio z hovězího masa – viz recept Carpaccio z Harry´s baru. Ale protože se carpaccio před více jak 60 ti lety, vydalo na veleúspěšné turné po celém světě, posbíralo cestou řadu podob. Nabízím jednoduché svěží carpaccio s jahodami. Kombinace chutí vás příjemně překvapí.

Ingredience na 2 porce

  • 200 gr bílé ředkve nebo 2 vodnice
  • 150 gr čerstvých jahod
  • hrst čerstvé bazalky nebo máty

Na omáčku

  • 1 citron – čerstvá šťáva
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička cukru
  • 2 - 3 lžíce minerálky
  • čerstvě mletý pepř
  • hrubá mořská sůl

Příprava

V misce smícháme ingredience na omáčku, minerálku přidáme až nakonec. Ředkev nebo vodnici – viz Rada paní Singlíkové – oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, měly by být až průsvitné. Stejně tak na tenké plátky nakrájíme omyté jahody. Na jednotlivé talíře klademe plátky ředkve nebo vodnice, tak aby se překrývaly a pokryly celou plochu talíře. Lehce osolíme a opepříme, polijeme dresinkem, nejlépe v pruzích a posypeme bazalkou nebo mátou, podle vlastní chuti.

Carpaccio z bílé ředkve s jahodami

Rada paní Singlíkové

Pokud dostanete vodnici je lepší než ředkev, ta může být občas nahořklá. Vodnice je kulatá bílá svěží a šťavnatá zelenina, u nás není moc známá, ale až jí ochutnáte, zamilujete si ji. Dá se běžně koupit například v Makru nebo na Farmářských trzích. A protože je výborná i tepelně upravená, zaslouží si zařadit častěji do jídelníčku.

Vychytávka

Na jednom kuchařském kurzu mi bylo doporučeno krájet zeleninu na carpaccio škrabkou. Mně to moc nešlo a zůstala jsem u ostrého nože, ale vám to třeba půjde lépe.

Dobrou chuť!

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články