Carpaccio z Harry´s baru

27. května 2013 16:42 by paní Singlíkovámasa | předkrmy a čekačky

Historii carpaccia už znáte a zde je původní recept, tak jak se dělal a dělá ve slavném Harry´s baru v Benátkách. Samozřejmě, že se recept proslavil a dělá se v restauracích po celém světě v různých variantách. Základem ale vždy je základní surovina nakrájená na co nejtenčí plátky. V původním receptu je to hovězí maso, nejlépe ze svíčkové a omáčka, kterou vymyslel geniální zakladatel Harry´s baru Giuseppe Cipriani.

Ingredience na 2 porce

  • 350 - 400 gr hovězí svíčkové

Na omáčku

  • 100 ml majonézy
  • 1 lžička Worcestru
  • 1 - 2 lžíce mléka
  • 1 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvě mletý bílý pepř

Příprava

Maso zbavíme všech tučných kousků, vytvarujeme z něj válec, který zabalíme do kuchyňské folie a dáme řádně vychladit, pokud máme čas, tak i přes noc. Nikdy nemrazíme! Nakrájíme na jemné plátky tenké jak papír. To je nejnáročnější část přípravy – viz rada paní Singlíkové. Plátky poklademe na kulatý talíř tak, abychom pokryli celou plochu. Omáčku dekorativně nastříkáme na maso. Podáváme ihned.

Příprava omáčky

Majonézu vyklopíme do misky. Kdo chce, může si připravit samozřejmě domácí majonézu, ale já většinou používám Majolku – odlehčenou majonézu od firmy Boneco. Vanička je přesně potřebných 100 ml. Dobrá je i Poličanka. V misce majonézu smícháme s Worcesterem a citronovou šťávou. Vmícháme mléko, aby omáčka byla řidčí. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem, případně ještě Worcesterem a citronovou šťávou.

Carpaccio z Harry´s baru

Rada paní Singlíkové

Pokud máte šikovného řezníka, který vás má rád, je samozřejmě ideální krájení carpaccia nechat na něm. Pak je ale třeba ho o tuto službu poprosit maximálně 2 hodiny před servírováním a plátky hned pokládat na talíře. Častěji se vám ale určitě stane, že to budete muset zvládnout sami. Použijete-li velmi ostrý dlouhý nůž a pokud maso dobře vychladíte, zvládnete carpaccio bez problémů.

Vychytávka

Omáčka Giuseppe Ciprianiho je velmi nápaditá a delikátní a také snadná, hodí se i k pečeným masům a rybám, i když je původně určena pro carpaccio.

Dobrou chuť!

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články