Caprese s kozím sýrem

18. března 2014 10:49 by paní SinglíkováArchiv receptů | malá jídla | saláty

Název „ caprese“ je odvozen od italského ostrova Capri a připravuje se z typických místních specialit, jako je buvolí mozzarella, rajčata a olivový olej. Předpokládám, že se po Capri prohánějí i kozy, takže proč trochu nezměnit tradici. Takto poskládané chutě si rozumí a připraví vám zajímavý kulinářský zážitek a jako bonus – recept je super rychlý.

Ingredience na 2 porce

  • 2 větší rajčata
  • 50 g kozího sýra viz Rada paní Singlíkové
  • hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička malinového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička čerstvého tymiánu viz Vychytávka
  • 1 lžička cukru

Příprava

Ořechy nasekáme a na suché pánvi krátce opražíme. Smícháme olej, ocet, drcený česnek, hořčici, cukr a tymián, můžeme i vyšlehat několika pulzy tyčového mixéru. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí plátky, stejně tak kozí sýr. Na jednotlivé talířky vrstvíme střídavě plátek rajčete, plátek kozího sýra, rajčete, sýra atd. Zakončíme vrškem rajčete. Pokapeme zálivkou a posypeme oříšky. Podáváme ihned s bagetou nebo chlebem.

Caprese s kozím sýrem

Rada paní Singlíkové

Na tento recept kupuji nejčastěji francouzský kozí sýr Petit Le Chevre. V 80gramové verzi je běžně k dostání v supermarketech Billa nebo Interspar. Je to váleček, který se jen nakrájí na kolečka, která mají ten správný rozměr k plnění rajčat na tento recept.

Vychytávka

Jednou jsem neměla k dispozici čerstvý tymián a tak jsem zaimprovizovala s mátou. A bylo to mňam, jinak, ale mňam.

Dobrou chuť

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články