Broskvové koláčky podle Singlíkové

8. října 2013 16:51 by paní SinglíkováArchiv receptů | dezerty

Je čas broskví! A broskve jsou tak krásné! Hedvábné a voňavé a mají ladný tvar. Ne nadarmo se často mladým dívkám říká, že mají „ pleť jako broskvičku“. Koneckonců  broskve toho mají se ženami společného víc. V mnoha kulturách je broskev symbolem ženství. Plod, který je rýhou rozdělen na dvě části, i mužům bez fantazie musí připomínat pěkný pevný zadeček… Prostě k nakousnutí! No ale vraťme se ke koláči, ten také není k zahození. Recept je snadný a výsledek báječný. Jenom potom doporučuji návštěvu fitness, přeci jen představa toho zadečku je lákavá a při častější konzumaci koláčů, může vzít za své !

Ingredience na 2 porce

  • 1 větší broskev nebo 2 menší
  • 40 g másla
  • 40g skořicového cukru = 2 balíčky
  • hrst mandlových lupínků
  • 1/3 rozváleného listového těsta

Příprava

Broskve rozpůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 1 balíček skořicového cukru, až začne karamelizovat, přidáme broskve. Karamelizujeme 3 - 4 minuty z každé strany, záleží na tvrdosti a zralosti ovoce. Necháme vychladit. Rozbalíme těsto a vykrájíme dva čtverce asi 12 x 12 cm. Kulaté formičky o průměru 10 cm vysypeme skořicovým cukrem, vložíme čtverce z těsta, okraje zahneme dovnitř a přitiskneme. Vidličkou propícháme dno. Měsíčky zkaramelizovaných broskví rozložíme ozdobně na těsto, slupkou nahoru, přelijeme zbylým máslem, posypeme mandlovými lupínky a zbylým skořicovým cukrem. Pečeme v troubě při 180oC 20 – 25 minut. Podáváme teplé i studené.

Broskvové koláčky podle Singlíkové

Rada paní Singlíkové

Pokud čekáte více strávníků, upečte broskvový koláč v klasické formě. V tom případě použijte celé těsto a ingredience asi ztrojnásobte. Aby koláč zůstal křehký, tak jsem těsto předpekla v troubě asi 10 minut tak, že jsem na něj položila pečící papír a zatížila fazolemi, aby se těsto nenafouklo. Teprve na předpečené těsto jsem rozložila náplň a pekla dalších 20 minut.

Vychytávka

Broskve je možno vystřídat i jiným sezonním ovocem, třeba v létě meruňkami nebo teď zkuste fíky, nenahrazujte ale ovoce kompotovaným, použijte vždy čerstvé.

Dobrou chuť!

podpis Vaše Singlíková

Comments (2) -

Irena Valtová
Irena ValtováCzech Republic
9. 10. 2013 12:48:03 #

Jestli to tak dobře chutná, jako vypadá, tak se máme na co těšit a už se těším až recept vyzkouším!  Smile

ludmila
ludmilaCzech Republic
11. 10. 2013 15:00:26 #

Chutná to výborně, dělala jsem už i ve velké formě. Zkus to upéct dětem ! Budou se olizovat.

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články