Bábovičky z ricotty

12. listopadu 2013 17:28 by paní SinglíkováArchiv receptů | malá jídla
  • 250 g ricotty – jedno balení
  • 4-5 lžic parmazánu
  • 1,5 lžičky strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • bílý pepř
  • sůl

Tento jednoduchý recept vás nadchne a zcela určitě najde pevné místo v singlí kuchyni, je totiž nejen opravdu jednoduchý, ale i efektní a strašně dobrý.

Ricottu promíchejte v míse s parmazánem, citronovou kůrou, pažitkou, pepřem a solí. Vymažte máslem zapékací formičky, směs do nich rozdělte a trochu upěchujte . Položte na plech a zapečte asi 20 -25 minut v troubě předehráté na 180 o.Povrch by měl zezlátnout.Vyndejte plech a bábovičky vyklopte. S bagetou nebo rajčatovým salátem je to ideální večeře. Ty, co nezbaštíte můžete dojíst druhý den studené na svačinu .Směs v míse moc nesolte, parmazán je dost slaný a nakonec dosolit můžete vždycky.

Bábovičky z ricotty

Rada paní Singlíkové:
Doba pečení je závislá na velikosti formiček, čím menší, tím dříve ricotta zezlátne, proto občas nakoukněte do trouby.

Bábovičky z ricotty nejsou sufflé, proto ve formičkách nevyběhnou, můžete je tedy napěchovat až po okraj.

Vychytávka:
Pokud máte zbytek šunky můžete ji přidat najemno nakrájenou do hmoty nebo také rajčata či něco jiného. Vše je dovoleno.

podpis Vaše Singlíková

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články