Asijský krevetový salát

19. listopadu 2012 11:12 by paní Singlíkovárecepty | saláty

Tento salát jsem si zamilovala pro jeho svěží a velmi vyváženou chuť. Nevím, jak dlouho vydrží v lednici, protože ještě nikdy nezůstala ani krevetka.

Snadné, rychlé

Ingredience na 2 porce

  • 70 gr čerstvého baby špenátu – asi dvě hrstě
  • 150 gr předvařených krevet
  • 1 avokádo
  • nastrouhaná kůra z 1 limetky nebo citronu
  • Na marinádu:
  • ½ čerstvé chilli papričky
  • 1 stroužek česneku nakrájený
  • šťáva z ½ limetky nebo citronu
  • 1 lžíce světlé sojové omáčky
  • 3 lžíce sezamového oleje

Příprava

Na marinádu nakrájíme najemno chilli papričku a česnek, přidáme sojovou omáčku, sezamový olej a šťávu z limetky nebo citronu. Vše smícháme a přidáme krevety, zamícháme, aby se v marinádě obalily a necháme stát aspoň hodinu, je možné je i připravit předem a nechat marinovat přes noc.

Před podáváním krevety vyndáme a ve zbytku marinády obalíme omyté a osušené špenátové listy, kterým jsme otrhaly dlouhé stonky. Nejlépe si s tímto úkonem poradíme kuchyňskou pinzetou. Špenát rozložíme na ploché talíře, poklademe krevetami a navrch rozložíme plátky oloupaného avokáda, které ještě pokapene limetkovou nebo citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou kůrou, a to nejen pro chuť, ale aby avokádo nezhnědlo.

Pokud chceme dosolit, už jen zatočíme mlýnkem s hrubou mořskou solí. Sůl ale do asijské kuchyně nepatří, takže já to nedělám.

Rada paní Singlíkové

Nejsem velkým milovníkem sojové omáčky, proto s ní neplýtvám a volím v tomto receptu světlou light. Můžete zkusit i tmavou, myslete ale na to, že je výraznější a marinádu s ní ochucujte opatrně .Nenahrazujte sezamový olej jiným druhem oleje , salát by ztratil svoji asijskou pointu. Stejně tak je více „ asijská“ limetka než citron.

Asijský krevetový salát

Vychytávka

Používám předvařené krevety střední velikosti koupené v www.seafood.cz nebo www.fishpoint.cz (viz Shopping s paní Singlíkovou), ale osvědčily se mi výborně i Labeyrie Gambas NATURE balené krevety z Makra, 1 balení je 150 gr, z toho čistý obsah „ masa“ 120gr čili ideální singlí velikost.

podpis Vaše Singlíková

Comments (1) -

Jana Jelenová
Jana JelenováCzech Republic
21. 12. 2012 14:12:54 #

Recepty jsou užasné všechno vyzkouším. Držím moc palce v pokračování. Krásné pohodové vánoce z celého srdce přeje Jana  

Comments are closed

RECEPTY
PANÍ SINGLÍKOVÉ


METABOLIC
BALANCE


CAPPUCCINO
S PANÍ SINGLÍKOVOU


CESTOVÁNÍ
S PANÍ SINGLÍKOVOU


SHOPPING
S PANÍ SINGLÍKOVOU


La Cucina Italiana

Top kulinářské blogy

Poslední články